Taakstraffen Valkenburgse zedenzaak gehandhaafd

Print
Taakstraffen Valkenburgse zedenzaak gehandhaafd

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Valkenburg / Walem - De straffen die het gerechtshof in Den Bosch heeft opgelegd aan zes verdachten in de Valkenburgse zedenzaak worden gehandhaafd.

Dat heeft de Hoge Raad dinsdagmiddag besloten. 

Taakstraf
Het gerechtshof in Den Bosch koos eind december 2016 voor het merendeel van de klanten van een minderjarige prostituée in de Valkenburgse zedenzaak voor een taakstraf in combinatie met één dag cel. Het Openbaar Ministerie vindt echter dat een taakstraf zonder substantiële celstraf in strijd is met de strekking en bedoeling van de wet. Daarin staat dat mensen die worden veroordeeld voor seksueel misbruik van een minderjarige niet alleen met een 'kale' werkstraf mogen worden bestraft. 

Cassatie
In zes gevallen tekende justitie cassatie aan. Advocaat-generaal Knigge concludeerde eerder al dat een taakstraf en één dag cel niet in strijd zijn met het zogenaamde taakstrafverbod en adviseerde de Hoge Raad om de straffen te handhaven. Dat advies is nu dus overgenomen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen