Voorbereiding live-uitzending Opsporing Verzocht in volle gang

Print

Afbeelding: Etienne Zegers

Landgraaf - Meer dan veertig medewerkers van AvroTros zijn dinsdag in het gemeentehuis van Landgraaf bezig met de voorbereiding van het tv-programma Opsporing Verzocht.

De live-uitzending, die dinsdagavond om 21.20 uur begint, staat in teken van het grote DNA-verwantschapsonderzoek rond de dood van Nicky Verstappen.

Uniek
Het is voor het eerst dat Opsporing Verzocht buiten de studio wordt gepresenteerd, zegt regisseur Anica Nijland. "Het gaat om een zaak die zo uniek is dat we daartoe eenmalig besloten hebben. De uitzending is een gigantische klus, waarmee we al vorige week begonnen zijn. We zijn onder meer komen kijken welke technische voorzieningen in het gemeentehuis nodig zijn. Tevens hebben we al op diverse locaties opnames gemaakt, die vanavond in het programma te zien zijn."

Lees ook: Zaak-Nicky Verstappen: worden nu de laatste raadsels ontrafeld?

Aangestuurd
De medewerkers worden aangestuurd door producer Anita Roekamp. Zij zorgt ervoor dat de vier cameramensen (plus twee assistenten), geluidstechnici, it-mensen en overig productiepersoneel van minuut tot minuut weten wat ze moeten doen. "Bovendien zijn er dertig politiemensen aanwezig die de uitzending bijwonen." Publiek wordt niet toegelaten.

Ouders
Presentator Anniko van Santen zal dinsdagavond live-gesprekken voeren met politievoorlichter Jolanda Dols en Resi Peters van het Openbaar Ministerie. Bovendien zijn er van tevoren opgenomen interviews te zien met de ouders van Nicky Verstappen. Zij zullen met klem een verzoek doen op de 21.500 mannen (mannen uit Landgraaf, Heerlen, Kerkrade en Brunssum, die voor het DNA-verwantschapsonderzoek zijn opgeroepen, om hieraan mee te doen. Het onderzoek start komende zaterdag.

Lees ook: Zus Nicky Verstappen: 'Doe alsjeblieft allemaal mee, dit is onze laatste strohalm'