Jupiler verandert vijf maanden van naam

Print
Jupiler verandert vijf maanden van naam

Afbeelding: AD/Belga

Het Belgisch biermerk Jupiler verdwijnt voor vijf maanden. De naam wordt tijdelijk veranderd in Belgium. Brouwer AB InBev wil hiermee het Belgische voetbalteam een hart onder de riem te steken in de aanloop naar het WK Voetbal deze zomer in Rusland.

De naamsverandering gebeurt op alle flesjes, blikjes en glazen, vertelt marketingdirecteur Arnaud Hanset van Ab InBev, 's werelds grootste brouwer. Aan het recept van Jupiler verandert niets, belooft de brouwer. 

Sponsor
Het Belgische biermerk, veruit favoriet bij onze zuiderburen, is al enige tijd de partner van de Belgische voetbalbond en één van de grootste sponsors van de de Rode Duivels.In aanloop naar massa-evenementen zoals het WK voetbal, pakt AB InBev België altijd uit met een grote reclamecampagne. 

Belgium
Zo werd tijdens het vorige WK voetbal de slogan ‘We are ready’ in de markt gezet. Voor het komende WK in Rusland gaat de brouwer een stap verder. Bedoeling is om vanaf begin maart het merk Jupiler even om te dopen tot ‘Belgium’. Gedurende vijf maanden zal de naam Jupiler volledig uit het straatbeeld in België verdwijnen.

Midden juli verandert de naam weer in het vertrouwde Jupiler.

Op sociale media krijgt de reclamestunt ondertussen wisselende reacties: