Pooier Valkenburgse zedenzaak vast voor mishandeling vrouw

Armin A. in de rechtszaal tijdens de behandeling van de Valkenburgse zedenzaak.

Armin A. in de rechtszaal tijdens de behandeling van de Valkenburgse zedenzaak.© ANP

Armin A., de man die landelijk bekend werd door zijn rol in de Valkenburgse zedenzaak, zit opnieuw vast. De Heerlenaar wordt verdacht van mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving van een vrouw uit Landgraaf.

Stefan Gillissen

Op 15 maart besluit de raadkamer of A. langer vast mag worden gehouden.

RuzieHet Landgraafse slachtoffer liep eind januari serieuze verwondingen op. Armin A. zegt dat hij daar niets mee te maken had. "En dat kan kloppen", zegt raadsman Arthur Vonken. "Het slachtoffer zat bij mijn cliënt in de auto. Ze stapte volgens hem uit en kreeg ruzie met een aantal dames. Mijn cliënt heeft foto’s van haar verwondingen gezien en schrok daar erg van. Maar hij is niet verantwoordelijk. Het openbaar ministerie (OM) heeft ook geen bewijs: het is haar verhaal tegen het zijne. Er zijn ook geen getuigen.”

Het OM kan inhoudelijk niet op de zaak ingaan, maar wijst erop dat zowel de rechter-commissaris als de raadkamer de hechtenis van A. verlengden.

Valkenburgse zedenzaakArmin A. kreeg in 2015 twee jaar celstraf opgelegd wegens aanzetten tot prostitutie van een minderjarige Heerlense. Het 16-jarige slachtoffer werd door tientallen mannen misbruikt in een Valkenburgs hotel. Na zijn voorwaardelijke vrijlating in februari 2016, overtrad A. een gebiedsverbod. Hij was volgens de rechtbank ook verantwoordelijk voor het stukgaan van zijn enkelband.

Lees ook: Armin A.: kapotte oplader of sabotage?

Lees hier meer over de Valkenburgse zedenzaak.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee