Verdachte zaak doodgeschoten shishabaas hangt enorme strafeis boven het hoofd

© ANP

Carlo R. (30) hangt een enorme strafeis boven het hoofd voor zijn aandeel in de fatale schietpartij waarbij Hafed Merkikou vorig jaar om het leven kwam.

Annelies Hendrikx

Dat bleek dinsdag in de rechtbank van Maastricht waar R. samen met twee anderen terechtstaat op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de shisha-lounge-eigenaar.

GefaciliteerdR. was er zelf niet bij, toen Karim S. (25) en Dennis V. (41) in de nacht van 7 op 8 februari 2017 de woning van Hafed Merkikou binnenvielen met de bedoeling hem geld afhandig te maken. Hij zou vooral hebben gefaciliteerd.

Lees ook: Advocaat wil verdachte van moord op baas shishacafé voorlopig vrij

In de woning ontstond een vechtpartij waarbij een jachtgeweer dat V. bij zich had volgens hem per ongeluk afging. Dat kostte Merkikou het leven. Volgens het OM regelde Carlo R. vervoer en het vuurwapen.

NabestaandenDinsdag kwamen ook nabestaanden van Merkikou aan het woord. Ze schetsten een liefdevol beeld van een goede jongen, die altijd voor iedereen klaar stond, veel vrienden had en nul vijanden.

De rechtszaak gaat woensdag en volgende week maandag en dinsdag verder.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal