Bijna 1,4 miljoen kijkers voor Opsporing Verzocht over Nicky Verstappen

© ANP/Marcel van Hoorn

Bijna 1,4 miljoen mensen hebben dinsdagavond naar de speciale Opsporing Verzocht-uitzending over de zaak-Nicky Verstappen gekeken.

Redactie

Slechts vier programma's wisten meer kijkers te trekken.

OndraaglijkOpsporing Verzocht besteedde dinsdagavond een groot deel van de uitzending aan het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen. Het programma werd voor de gelegenheid zelfs live uitgezonden vanuit het gemeentehuis van Landgraaf. "Al negentien jaar, zes maanden en elf dagen weten we niet wat er is gebeurd en dat is ondraaglijk voor de ouders, grootouders, zijn zusje en de vrienden van Nicky Verstappen", begon presentatrice Anniko van Santen de uitzending. In het programma deden vervolgens onder anderen de moeder van Nicky en zijn toenmalige jeugdvriendjes hun verhaal.

DNA-onderzoekDe zaak-Nicky Verstappen is de laatste tijd weer veel in het nieuws omdat politie en justitie een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek hebben opgetuigd in een ultieme poging de zaak op te helderen. Tot op de dag van vandaag is namelijk nooit duidelijk geworden hoe de 11-jarige jongen destijds aan zijn einde is gekomen.