Heerlen wil blowen op straat verbieden

Print
Heerlen wil blowen op straat verbieden

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Heerlen - Heerlen wil blowen op straat kunnen verbieden. Onder meer hiervoor wordt de APV binnenkort aangepast.

Vorig jaar al werd het nuttigen van alcohol op straat verboden in een groot aantal wijken. Nu wil het stadsbestuur de bevoegdheid krijgen om ook blowen in de openbare ruimte aan banden te leggen.

De gemeenteraad staat op het punt de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) onder meer hiervoor aan te passen. In het verleden is dat ook al eens gebeurd.

Woonoverlast
Verder krijgt de burgemeester meer bevoegdheden om op te treden tegen woonoverlast. Er bestaat landelijk al wetgeving die dit mogelijk maakt, maar zonder aanpassing van de APV kan hij vooralsnog geen gebruikmaken van die mogelijkheid.

Gebiedsverboden
In de actualisatie van de APV komt ook iets te staan over het voornemen om gemeentelijke toezichthouders een rol te geven bij het opleggen van gebiedsverboden. Tot dusver gebeurt dat na samenspraak van burgemeester en politie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →