Heerlen wil blowen op straat verbieden

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© iStock

Heerlen wil blowen op straat kunnen verbieden. Onder meer hiervoor wordt de APV binnenkort aangepast.

Redactie

Vorig jaar al werd het nuttigen van alcohol op straat verboden in een groot aantal wijken. Nu wil het stadsbestuur de bevoegdheid krijgen om ook blowen in de openbare ruimte aan banden te leggen.

De gemeenteraad staat op het punt de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) onder meer hiervoor aan te passen. In het verleden is dat ook al eens gebeurd.

WoonoverlastVerder krijgt de burgemeester meer bevoegdheden om op te treden tegen woonoverlast. Er bestaat landelijk al wetgeving die dit mogelijk maakt, maar zonder aanpassing van de APV kan hij vooralsnog geen gebruikmaken van die mogelijkheid.

GebiedsverbodenIn de actualisatie van de APV komt ook iets te staan over het voornemen om gemeentelijke toezichthouders een rol te geven bij het opleggen van gebiedsverboden. Tot dusver gebeurt dat na samenspraak van burgemeester en politie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee