Opnieuw ontslag vanwege fraude bij Daelzicht

Print
Opnieuw ontslag vanwege fraude bij Daelzicht

Het hoofdkantoor van Daelzicht in Heel. Afbeelding: De Limburger/Jeroen Kuit

Daelzicht heeft binnen een maand tijd twee werknemers op staande voet ontslagen wegens verduistering. Zij namen geld van de afdeling op voor privédoeleinden.

De zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten vordert het geld terug van het duo. Tegen een teamleidster, die als eerste tegen de lamp liep na een melding van collega’s, is aangifte gedaan. Daartoe is besloten nadat  uit onderzoek was gebleken dat zij over een lange periode (acht jaar) een fors bedrag (7500 euro) achterover heeft gedrukt.

Beroering
Aanvankelijk, toen het leek te gaan om een kleiner bedrag, liet bestuurder Peter Muijen van Daelzicht nog weten niet van plan te zijn aangifte te doen. Dat voornemen leidde tot beroering op sociale media.

Muijen vindt de handelwijze van de werknemers ontoelaatbaar. "Dit kan en mag niet." Volgens hem heeft de teamleidster, die werkzaam was in de regio Venlo, bekend dat ze gefraudeerd heeft en heeft ze beloofd dat ze het geld terugbetaalt.

Kasverschil
Daarnaast heeft Daelzicht een tweede geval van fraude ontdekt. Aanleiding waren een kasverschil van ruim 1700 euro en een slordige administratie. De organisatie doet  verder onderzoek naar aard en omvang van de fraude. Afhankelijk daarvan besluit de instelling of ook in dit geval aangifte wordt gedaan.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje