Sittard-Geleen naarstig op zoek naar stemmentellers

Print
Sittard-Geleen naarstig op zoek naar stemmentellers

Afbeelding: ANP

Stemmentellers voor de gemeenteraadsverkiezingen volgende maand. Sittard-Geleen is ernaar op zoek. In totaal heeft de gemeente 150 mensen nodig.

In ruil voor hun diensten in de avonduren van 21 maart kunnen zij een honorarium van 35 euro (bruto) tegemoet zien. "Ongeacht de duur van de tellingen", tekent gemeentewoordvoerster Renate Peters daarbij aan.

Uitzendbureau
In opdracht van het stadsbestuur en onder meer via speciale oproepen in de gemeentelijke Stadskrant is een uitzendbureau enkele weken geleden al begonnen met de werving en selectie van vrijwilligers.

Opleiding
Kandidaten, die speciaal voor de klus een korte opleiding krijgen, hoeven overigens niet per se inwoner van Sittard-Geleen te zijn. Al heeft dat volgens de gemeente om praktische redenen wel sterk de voorkeur. In de aanloop naar 21 maart hebben zich tot nog toe zo’n honderd tellers gemeld, zo bevestigt Peters.

De bedoeling is dat de resterende vijftig kandidaten zich de komende weken nog aanmelden, hetzij bij de gemeente hetzij bij het betrokken uitzendbureau (Start People). "Per stembureau hebben we drie tellers nodig. Daarnaast werven we voor de zekerheid nog eens negen reservetellers", zegt de gemeentewoordvoerster.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →