Verdeeldheid over herstelplan Campus Kerkrade

© De Limburger/Bas Quaedvlieg

De Kerkraadse politiek staat nog niet unaniem achter het herstelplan voor de Campus.

Ruben van Erp

Er zijn onder meer twijfels over de financiën en de toekomst van het gebouw. Grote vraag is: wat is het alternatief?1 miljoenIn de commissievergadering van woensdagavond vroeg wethouder Jo Bok de partijen om zich achter het herstelplan van Royal Haskoning te scharen. Voor circa één miljoen euro zou het in 2012 gesloten gebouw dan weer voldoen aan de bouwnormen. "De Campus is echt de moeite waard om te behouden", zegt Bok.

VragenMaar niet alle partijen zijn zo enthousiast over het plan als Bok. Onder andere Ons Kerkrade, SP, CDA en de Ouderenpartij hebben de nodige vragen. Zo is de SP niet blij met het feit dat de één miljoen geleend wordt en de rekening zo vooruitgeschoven wordt. Het CDA noemt het voorstel ondoordacht. Die partij zegt dat niet alle opties volledig in kaart zijn gebracht.AlternatiefFeit blijft dat er bijna geen alternatief lijkt te zijn voor het herstelplan. Sloop en een ander herstelplan, dat zich richt op volledig herstel tot in het kleinste detail, zijn te duur. Het CDA oppert directe verkoop, maar de vraag is wie het gebouw in deze staat wil kopen. Het is nu wachten tot de raadsvergadering op 7 maart. Dan zal blijken of er eindelijk duidelijkheid komt over de toekomst van de Campus.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee