Verdeeldheid over herstelplan Campus Kerkrade

Print
Verdeeldheid over herstelplan Campus Kerkrade

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Kerkrade - De Kerkraadse politiek staat nog niet unaniem achter het herstelplan voor de Campus.

Er zijn onder meer twijfels over de financiën en de toekomst van het gebouw. Grote vraag is: wat is het alternatief?

1 miljoen
In de commissievergadering van woensdagavond vroeg wethouder Jo Bok de partijen om zich achter het herstelplan van Royal Haskoning te scharen. Voor circa één miljoen euro zou het in 2012 gesloten gebouw dan weer voldoen aan de bouwnormen. "De Campus is echt de moeite waard om te behouden", zegt Bok.

Vragen
Maar niet alle partijen zijn zo enthousiast over het plan als Bok. Onder andere Ons Kerkrade, SP, CDA en de Ouderenpartij hebben de nodige vragen. Zo is de SP niet blij met het feit dat de één miljoen geleend wordt en de rekening zo vooruitgeschoven wordt. Het CDA noemt het voorstel ondoordacht. Die partij zegt dat niet alle opties volledig in kaart zijn gebracht.

Alternatief
Feit blijft dat er bijna geen alternatief lijkt te zijn voor het herstelplan. Sloop en een ander herstelplan, dat zich richt op volledig herstel tot in het kleinste detail, zijn te duur. Het CDA oppert directe verkoop, maar de vraag is wie het gebouw in deze staat wil kopen. Het is nu wachten tot de raadsvergadering op 7 maart. Dan zal blijken of er eindelijk duidelijkheid komt over de toekomst van de Campus.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →