Roda verliest kort geding over videoscheidsrechter

De scheidsrechter keurt het doelpunt van Roda af.

De scheidsrechter keurt het doelpunt van Roda af.© Soccrates

De laatste minuten van de bekerwedstrijd tussen Roda JC en Willem II worden niet overgespeeld.

Roel Wiche

Dat heeft de rechtbank in Utrecht donderdag beslist.

HandsRoda JC had een kort geding aangespannen om aan te tonen dat de 2-3 in de bekerwedstrijd tegen Willem II nooit afgekeurd had mogen worden. Arbiter Dennis Higler zette op advies van de videoscheidsrechter een streep door het doelpunt, omdat Roda-aanvaller Mikhail Rosheuvel hands had gemaakt.

BalbezitRoda vond die beslissing onterecht, omdat ná de bewuste handsbal Willem II kort de bal had. Roda kwam daarna weer in balbezit en maakte de 2-3. Nadat die treffer was afgekeurd, kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. In de strafschoppenreeks die volgde, trok Roda aan het kortste eind. Gevolg is dat niet de Kerkradenaren, maar Willem II het in de halve finale van de beker opnemen tegen Feyenoord.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee