Roda verliest kort geding over videoscheidsrechter

Print
Roda verliest kort geding over videoscheidsrechter

De scheidsrechter keurt het doelpunt van Roda af. Afbeelding: Soccrates

De laatste minuten van de bekerwedstrijd tussen Roda JC en Willem II worden niet overgespeeld.

Dat heeft de rechtbank in Utrecht donderdag beslist.

Hands
Roda JC had een kort geding aangespannen om aan te tonen dat de 2-3 in de bekerwedstrijd tegen Willem II nooit afgekeurd had mogen worden. Arbiter Dennis Higler zette op advies van de videoscheidsrechter een streep door het doelpunt, omdat Roda-aanvaller Mikhail Rosheuvel hands had gemaakt. 

Balbezit
Roda vond die beslissing onterecht, omdat ná de bewuste handsbal Willem II kort de bal had. Roda kwam daarna weer in balbezit en maakte de 2-3. Nadat die treffer was afgekeurd, kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. In de strafschoppenreeks die volgde, trok Roda aan het kortste eind. Gevolg is dat niet de Kerkradenaren, maar Willem II het in de halve finale van de beker opnemen tegen Feyenoord. 

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.