Koning naar Maastricht voor opening tunnelgebied

© Loraine Bodewes

Koning Willem-Alexander komt op 29 maart naar Maastricht om de Groene Loper te openen, de strook openbaar groen bovenop de tunnel die naar hem is genoemd.

Redactie

De koning praat die dag met onder anderen omwonenden van de tunnel, leden van maatschappelijke organisaties, bouwers en bestuurders. Ook minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is daarbij aanwezig.

BomenlaanDe Groene Loper is een langgerekte bomenlaan voor voetgangers en fietsers met aan weerszijden rijstroken voor bestemmingsverkeer. Naast de strook komen nieuwe stadswoningen en appartementen. Van de bestaande woonwijken, die tientallen jaren werden gescheiden door de A2, wordt op deze manier weer één geheel gemaakt. Het werk aan en langs de Groene Loper zal nog jaren duren, vermoedelijk tot 2026.Eind 2016Toen de tunnels eind 2016 werden opengesteld, was de koning niet in de gelegenheid om de openingshandeling te verrichten. Hij komt nu dus alsnog voor een officiële handeling bovenop de tunnel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee