Koning naar Maastricht voor opening tunnelgebied

Print
Koning naar Maastricht voor opening tunnelgebied

Afbeelding: Loraine Bodewes

Koning Willem-Alexander komt op 29 maart naar Maastricht om de Groene Loper te openen, de strook openbaar groen bovenop de tunnel die naar hem is genoemd.

De koning praat die dag met onder anderen omwonenden van de tunnel, leden van maatschappelijke organisaties, bouwers en bestuurders. Ook minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat is daarbij aanwezig.

Bomenlaan
De Groene Loper is een langgerekte bomenlaan voor voetgangers en fietsers met aan weerszijden rijstroken voor bestemmingsverkeer. Naast de strook komen nieuwe stadswoningen en appartementen. Van de bestaande woonwijken, die tientallen jaren werden gescheiden door de A2, wordt op deze manier weer één geheel gemaakt. 

Het werk aan en langs de Groene Loper zal nog jaren duren, vermoedelijk tot 2026.

Eind 2016
Toen de tunnels eind 2016 werden opengesteld, was de koning niet in de gelegenheid om de openingshandeling te verrichten. Hij komt nu dus alsnog voor een officiële handeling bovenop de tunnel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →