Venlo praat over mogelijk aankoop woningen Heierhoeve

Print
Venlo praat over mogelijk aankoop woningen Heierhoeve

Afbeelding: Bing

De gemeente Venlo gaat "serieus in gesprek" met bewoners van de buurtschap Heierhoeve over de toekomst van hun woningen.

Dat zegt wethouder Jos Teeuwen (CDA, Ruimtelijke Ontwikkeling).

Bewoners van de buurtschap raakten de afgelopen jaren steeds verder ingesloten door de ontwikkeling van bedrijventerreinen en de aanleg van autosnelwegen. Ze zien nu ook een windmolenpark op zich afkomen. De Venlose gemeenteraad vroeg Teeuwen of er mogelijkheden zijn voor mensen die eventueel hun huis willen verkopen.

Kosten
"Dat gesprek willen we aangaan en daar zullen we dan ook serieus naar kijken", zegt Teeuwen. Maar de wethouder geeft ook aan dat het uiteindelijk de initiatiefnemer van het plan voor de windmolens daar iets van moet vinden. "Want die kosten horen niet bij de gemeente."

42 inwoners van Heierhoeve hebben een advocaat in de arm genomen om bezwaar te maken tegen het plan voor de windturbines. Ze hebben problemene met het feit dat vijf turbines buiten het eerder aangeven voorkeursgebied worden geplaatst. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →