Venlo praat over mogelijk aankoop woningen Heierhoeve

© Bing

De gemeente Venlo gaat "serieus in gesprek" met bewoners van de buurtschap Heierhoeve over de toekomst van hun woningen.

Harry Lücker

Dat zegt wethouder Jos Teeuwen (CDA, Ruimtelijke Ontwikkeling).

Bewoners van de buurtschap raakten de afgelopen jaren steeds verder ingesloten door de ontwikkeling van bedrijventerreinen en de aanleg van autosnelwegen. Ze zien nu ook een windmolenpark op zich afkomen. De Venlose gemeenteraad vroeg Teeuwen of er mogelijkheden zijn voor mensen die eventueel hun huis willen verkopen.Kosten"Dat gesprek willen we aangaan en daar zullen we dan ook serieus naar kijken", zegt Teeuwen. Maar de wethouder geeft ook aan dat het uiteindelijk de initiatiefnemer van het plan voor de windmolens daar iets van moet vinden. "Want die kosten horen niet bij de gemeente."

42 inwoners van Heierhoeve hebben een advocaat in de arm genomen om bezwaar te maken tegen het plan voor de windturbines. Ze hebben problemene met het feit dat vijf turbines buiten het eerder aangeven voorkeursgebied worden geplaatst.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee