Zeven jaar de cel in voor rammen van politiewagens

Het bestelbusje van de man uit Zaltbommel na de botsing.© SK-Media

De rechtbank in Roermond heeft donderdagmiddag de 35-jarige Mohammed R. uit Zaltbommel veroordeeld tot zeven jaar cel.

Jos Bouten

De eis was acht jaar. Ook mag R. vijf jaar lang niet rijden. De rechtbank acht bewezen dat hij met een bestelbus drie auto's met daarin zes agenten van de rijksweg N271 in Milsbeek heeft geramd.

StoptekenR. negeerde in de nacht van 8 september 2016 een stopteken van de politie en ging er vandoor. Er volgde een wild-westrit over de oude Rijksweg, waar links en rechts grote bomen staan. De agenten verklaarden dat ze voor hun leven vreesden. "Ik heb veel achtervolgingen meegemaakt, maar het was nog nooit zo heftig", vertelde een van de agenten twee weken geleden aan de rechtbank.OntvoerenR., die geen rijbewijs heeft, vertelde dat hij dacht te maken te hebben met als agent verklede criminelen die hem wilden ontvoeren. De straf viel lager uit dan geëist omdat er geen doden en gewonden zijn gevallen op die 8e september en omdat de schade meeviel.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal