Politiemol Mark M. gaat in hoger beroep

Print
Politiemol Mark M. gaat in hoger beroep

Afbeelding: archief

Politiemol Mark M. uit Weert gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling van vijf jaar cel.

Dat heeft zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers donderdag laten weten. M. werd maandag veroordeeld voor het verkopen van politie-informatie, computervredebreuk en witwassen.

Corruptie
M. is het er volgens de raadsman niet mee eens dat hij is veroordeeld voor corruptie. De rechtbank vond dat daar sprake van was, omdat hij naar geheim agenten lekte in ruil voor zakelijke afspraken. Kuijpers: "Terwijl hij met honderden criminelen contact zou hebben gehad en daarbij niets is gebleken van enige betaling."

Oekraïne
M. moest van de rechtbank ook meteen worden opgepakt, omdat er sprake zou zijn van vluchtgevaar. M. was meteen na zijn voorarrest naar zijn thuisland Oekraïne gegaan en daar gaan samenwonen met zijn huidige vrouw. Kuijpers zei donderdag dat zodra de officier van justitie M. oproept, hij zich meteen zal melden, zodat hij zijn straf kan uitzitten. Dat zal binnen enkele dagen gebeuren, aldus de raadsman.

Lees ook: Politiemol achter de tralies krijgen kan nog hele klus worden

Computervredebreuk
Mark M. is het ook niet eens met de veroordeling voor computervredebreuk. Hij zocht in een politiesysteem gegevens over personen en onderzoeken, zonder dat hij daartoe bevoegd was, stelde de rechtbank. Ook vindt M. niet dat er sprake is geweest van een criminele organisatie. M. erkende wel altijd dat hij geheime politie-informatie lekte.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen