Politiemol Mark M. gaat in hoger beroep

© archief

Politiemol Mark M. uit Weert gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling van vijf jaar cel.

ANP

Dat heeft zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers donderdag laten weten. M. werd maandag veroordeeld voor het verkopen van politie-informatie, computervredebreuk en witwassen.

CorruptieM. is het er volgens de raadsman niet mee eens dat hij is veroordeeld voor corruptie. De rechtbank vond dat daar sprake van was, omdat hij naar geheim agenten lekte in ruil voor zakelijke afspraken. Kuijpers: "Terwijl hij met honderden criminelen contact zou hebben gehad en daarbij niets is gebleken van enige betaling."

OekraïneM. moest van de rechtbank ook meteen worden opgepakt, omdat er sprake zou zijn van vluchtgevaar. M. was meteen na zijn voorarrest naar zijn thuisland Oekraïne gegaan en daar gaan samenwonen met zijn huidige vrouw. Kuijpers zei donderdag dat zodra de officier van justitie M. oproept, hij zich meteen zal melden, zodat hij zijn straf kan uitzitten. Dat zal binnen enkele dagen gebeuren, aldus de raadsman.

Lees ook: Politiemol achter de tralies krijgen kan nog hele klus worden

ComputervredebreukMark M. is het ook niet eens met de veroordeling voor computervredebreuk. Hij zocht in een politiesysteem gegevens over personen en onderzoeken, zonder dat hij daartoe bevoegd was, stelde de rechtbank. Ook vindt M. niet dat er sprake is geweest van een criminele organisatie. M. erkende wel altijd dat hij geheime politie-informatie lekte.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee