Onduidelijkheid blijft groot over toedracht moord Geleen

De reconstructie van de moord op Merkikou.

De reconstructie van de moord op Merkikou.© De Limburger/Rob Oostwegel

Duidelijk is dat Dennis V. shishabaas Hafed Merkikou heeft doodgeschoten, ruim een jaar geleden in diens woning in Geleen. Hij deed dat naar eigen zeggen per ongeluk.

Annelies Hendrikx

Maar verder is er nog heel veel onduidelijk over de toedracht. Dat bleek donderdag op de tweede dag van het proces in de rechtbank in Maastricht.

Zo houdt Dennis V. (41) voor de rechtbank vol dat hij een tijdje buiten is blijven staan. En dat terwijl op bewakingsbeelden is te zien dat hij vier seconden na zijn maat Karim S. (25) via het ingegooide slaapkamerraam naar binnen klimt.

JachtgeweerHet plan om de 29-jarige Merkikou te beroven zou zijn ontsproten aan het brein van S. Die wilde Carlo R. (30) meenemen. Deze zag daarvan af, maar 'regelde' wel V. Daarnaast zou Carlo R. het jachtgeweer plus vervoer hebben geregeld.Over de exacte rol van R. verklaren zijn medeverdachten tegenstrijdig. Ook op andere punten lopen de verklaringen uiteen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee