Reconstructie schietincident politieagent in Maastricht

Print
Reconstructie schietincident politieagent in Maastricht

Afbeelding: Jean-Pierre Geusens

In de Javastraat in Maastricht wordt volgende week donderdag een reconstructie gedaan van het schietincident op 3 mei 2015. Een politieagent schoot toen met zijn dienstwapen meerdere malen op een auto waarin mogelijke drugsdealers zaten.

De rechtbank besloot op verzoek van de verdediging dat een reconstructie nodig is om helder te krijgen wat er exact is gebeurd. Het Openbaar Ministerie verdenkt een politieagent ervan dat hij met zijn dienstwapen op de auto heeft geschoten terwijl dat niet geoorloofd was. De verdachte wordt daarom onder meer poging tot doodslag op de twee inzittenden van de auto verweten. De politieagent schoot omdat twee personen onttrokken aan een aanhouding. 

Verklaringen
Tijdens de reconstructie zullen de verdachte politieagent en een andere agent die bij het incident betrokken was elk afzonderlijk vertellen wat er volgens hen is gebeurd. Aan de hand van deze verklaringen wordt het schietincident nagespeeld. De twee inzittenden van de auto zijn niet aanwezig bij de reconstructie. Zij worden vervangen door figuranten. 

Javastraat en de Tongerseweg in Maastricht zijn vanaf half negen 's ochends gedeeltelijk afgesloten tot naar verwachting vier uur 's middags. Er is geen publiek welkom.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →