Reconstructie schietincident politieagent in Maastricht

© Jean-Pierre Geusens

In de Javastraat in Maastricht wordt volgende week donderdag een reconstructie gedaan van het schietincident op 3 mei 2015. Een politieagent schoot toen met zijn dienstwapen meerdere malen op een auto waarin mogelijke drugsdealers zaten.

Redactie

De rechtbank besloot op verzoek van de verdediging dat een reconstructie nodig is om helder te krijgen wat er exact is gebeurd. Het Openbaar Ministerie verdenkt een politieagent ervan dat hij met zijn dienstwapen op de auto heeft geschoten terwijl dat niet geoorloofd was. De verdachte wordt daarom onder meer poging tot doodslag op de twee inzittenden van de auto verweten. De politieagent schoot omdat twee personen onttrokken aan een aanhouding.

VerklaringenTijdens de reconstructie zullen de verdachte politieagent en een andere agent die bij het incident betrokken was elk afzonderlijk vertellen wat er volgens hen is gebeurd. Aan de hand van deze verklaringen wordt het schietincident nagespeeld. De twee inzittenden van de auto zijn niet aanwezig bij de reconstructie. Zij worden vervangen door figuranten.

Javastraat en de Tongerseweg in Maastricht zijn vanaf half negen 's ochends gedeeltelijk afgesloten tot naar verwachting vier uur 's middags. Er is geen publiek welkom.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee