Extern onderzoek naar mogelijk wangedrag Toneelacademie

Print
Extern onderzoek naar mogelijk wangedrag Toneelacademie

Afbeelding: Archief De Limburger

Een extern bureau gaat het mogelijk grensoverschrijdend gedrag op de Toneelacademie in Maastricht onderzoeken.

Dat meldt een woordvoerder van Zuyd Hogeschool. Het gaat om het Rotterdamse bedrijf Bezemer Kuiper & Schubad dat zich profileert als specialist in de aanpak van ongewenste omgangsvormen.

Bevindingen
Zuyd Hogeschool heeft het de opdracht gegeven voor het onderzoek ‘op basis van bevindingen van onze ombudsman’. Op die uitkomsten kan de woordvoerder niet ingaan zolang er een onderzoek loopt. Volgens hem vindt het extern onderzoek plaats "in het kader van waarheidsvinding, zorgvuldigheid, onafhankelijkheid en ter rechtsbescherming van álle betrokkenen. Uiteraard is er alle ruimte voor hoor- en wederhoor." Wanneer het onderzoek is afgerond, kan de woordvoerder van Zuyd niet zeggen.

Lees ook: 'Hij sprong op mij en belandde met zijn geslachtsdeel in mijn gezicht'

Docent
Begin november werd bekend dat een docent die al jaren werkt voor het instituut beticht wordt van mogelijk ongewenst gedrag in de omgang met studenten. De Toneelacademie zei eerder te verwachten medio januari met een update te kunnen komen, maar dat is dus niet gebeurd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →