Politiemol reageert vanuit Oekraïne: ik ga me gewoon melden

© De Limburger

De maandag tot vijf jaar cel veroordeelde Weerter politiemol Mark M. gaat zichzelf melden bij justitie.

Paul Bots en Jos Emonts

Dat laat hij persoonlijk per sms weten na vragen van De Limburger.De rechtbank in Den Bosch gelastte maandag onmiddellijke aanhouding van de ex-politieman die geheime recherchedossiers aan criminelen gaf. De Weertenaar was echter niet bij de uitspraak aanwezig. Vermoedelijk is hij in Oekraïne bij zijn nieuwe vrouw. In dat land runt hij ook een bedrijfje dat handelt in niet-afluisterbare mobieltjes.Vliegticket"Natuurlijk ga ik me gewoon melden. Ik heb ook altijd gezegd dat ik niet ga vluchten", stelt M. via sms. Hij gaat niet in op de vraag of hij, zoals beweerd wordt, geen geld heeft voor een vliegticket. "Ik ga me gewoon melden. Niks spannends aan."

Volgens advocaat Jan-Hein Kuijpers van M. gaat zijn cliënt zich waarschijnlijk na het weekeinde melden bij de Nederlandse autoriteiten. "Hij krijgt even de tijd om thuis, in de Oekraïne, zijn zaken op orde te brengen en zal na het weekeinde in Nederland zijn."M. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling, kondigde zijn advocaat eerder al aan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee