Nieuwe thrillers Niewierra in de maak

© Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Anya Niewierra schrijft nog minstens twee thrillers. Ze heeft daarvoor donderdag een contract getekend bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Het eerstvolgende nieuwe boek van de algemeen directeur van VVV Zuid-Limburg verschijnt volgend voorjaar.

Ruud Maas

Niewierra debuteerde in 2013 met de thriller Vrij uitzicht. Die viel goed in de smaak, met diverse nominaties voor belangrijke prijzen. Vorig jaar verscheen Het Dossier, volgens de uitgeverij 'een boekhandelslieveling'. In een toelichting stelt Niewierra voor Luitingh-Sijthoff te hebben gekozen “omdat dit uitgeefhuis al 70 jaar lang géén concessies doet aan kwaliteit en zowel nationaal als internationaal hoog aanzien geniet”. Ze doelt op het uitgeven van boeken van onder anderen Dan Brown, Lee Child en Daniel Cole.

Uitgever Tom Harmsen: "Anya heeft met twee boeken bewezen nu al bij de top van de Nederlandse thrillerauteurs te behoren. Ze schrijft geweldige verhalen, anders dan anderen, fraai opgebouwd en met kleurrijke personages. Wij zijn heel blij met haar komst, en zien ernaar uit om samen haar boeken naar een nog groter publiek te brengen."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee