Nieuwe thrillers Niewierra in de maak

Print
Nieuwe thrillers Niewierra in de maak

Afbeelding: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Anya Niewierra schrijft nog minstens twee thrillers. Ze heeft daarvoor donderdag een contract getekend bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Het eerstvolgende nieuwe boek van de algemeen directeur van VVV Zuid-Limburg verschijnt volgend voorjaar.

Niewierra debuteerde in 2013 met de thriller Vrij uitzicht. Die viel goed in de smaak, met diverse nominaties voor belangrijke prijzen. Vorig jaar verscheen Het Dossier, volgens de uitgeverij 'een boekhandelslieveling'. In een toelichting stelt Niewierra voor Luitingh-Sijthoff te hebben gekozen “omdat dit uitgeefhuis al 70 jaar lang géén concessies doet aan kwaliteit en zowel nationaal als internationaal hoog aanzien geniet”. Ze doelt op het uitgeven van boeken van onder anderen Dan Brown, Lee Child en Daniel Cole.

Uitgever Tom Harmsen: "Anya heeft met twee boeken bewezen nu al bij de top van de Nederlandse thrillerauteurs te behoren. Ze schrijft geweldige verhalen, anders dan anderen, fraai opgebouwd en met kleurrijke personages. Wij zijn heel blij met haar komst, en zien ernaar uit om samen haar boeken naar een nog groter publiek te brengen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →