Speelpark Klein Zwitserland blijft nog langer dicht na stormschade

© Laurens Eggen

Speelpark Klein Zwitserland (KZ) in Tegelen dreigt een fors financiële strop te gaan leiden. Het park blijft voor onbepaalde tijd dicht, omdat het niet veilig is, zo is donderdag definitief besloten na overleg met de gemeente Venlo.

John Verstraelen

Twee hevige stormen op 4 en 18 januari hebben er voor gezorgd dat twintig tot dertig procent van alle bomen in het 30 hectare grote speelpark instabiel is. Dat zijn negen- tot tienduizend bomen waarvoor de vrees bestaat dat ze nog om gaan vallen, zegt woordvoerder Niels Groot, verantwoordelijk voor de marketing bij het speelpark.

InspectiesIn het park zijn na de twee stormen diverse inspecties uitgevoerd. Tientallen bomen zijn gerooid en een totaal vernield speeltoestel is reeds weggehaald. "Pas in mei weten we zeker hoeveel bomen er nog weggehaald moeten worden om het park weer helemaal veilig te krijgen."

OnderzoekNieuw onderzoek wordt binnenkort opgestart. Vast staat dat het park in maart dicht blijft. Normaliter duurt het seizoen van maart tot en met oktober. Hoe groot de schadepost is? "Dat durf ik niet te zeggen. Wellicht kunnen we met Pasen en in de meivakantie het park deels openen." Groot kan ook niet uitsluiten dat het seizoen als verloren moet worden beschouwd, omdat KZ dit jaar niet meer open gaat. "Daar willen we nu niet aan denken. We blijven positief."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee