Speelpark Klein Zwitserland blijft nog langer dicht na stormschade

Print
Speelpark Klein Zwitserland blijft nog langer dicht na stormschade

Afbeelding: Laurens Eggen

Speelpark Klein Zwitserland (KZ) in Tegelen dreigt een fors financiële strop te gaan leiden. Het park blijft voor onbepaalde tijd dicht, omdat het niet veilig is, zo is donderdag definitief besloten na overleg met de gemeente Venlo.

Twee hevige stormen op 4 en 18 januari hebben er voor gezorgd dat twintig tot dertig procent van alle bomen in het 30 hectare grote speelpark instabiel is. Dat zijn negen- tot tienduizend bomen waarvoor de vrees bestaat dat ze nog om gaan vallen, zegt woordvoerder Niels Groot, verantwoordelijk voor de marketing bij  het speelpark.

Inspecties
In het park zijn na de twee stormen diverse inspecties uitgevoerd. Tientallen bomen zijn gerooid en een totaal vernield speeltoestel is reeds weggehaald. "Pas in mei weten we zeker hoeveel bomen er nog weggehaald moeten worden om het park weer helemaal veilig te krijgen."

Onderzoek
Nieuw onderzoek wordt binnenkort opgestart. Vast staat dat het park in maart dicht blijft. Normaliter duurt het seizoen van maart tot en met oktober. Hoe groot de schadepost is? "Dat durf ik niet te zeggen. Wellicht kunnen we met Pasen en in de meivakantie het park deels openen." Groot kan ook niet uitsluiten dat het seizoen als verloren moet worden beschouwd, omdat KZ dit jaar niet meer open gaat. "Daar willen we nu niet aan denken. We blijven positief."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →