Man op tractor rijdt fietsster dood: half jaar cel geëist

© ANP Xtra

Tegen de 25-jarige T. uit Ysselsteyn is donderdag voor de rechtbank in Roermond een celstraf van zes maanden en een rijverbod van drie jaar geëist.

Jos Bouten

Volgens offficier van justitie Martin Scharenborg is T. schuldig aan de dood van een fietsster op 30 juli 2016 op de Kempkensberg in Ysselsteyn.

T. reed daar met een tractor een groep fietsers uit Oostrum tegemoet. Daarbij kwam hij in botsing met een van de fietsers. De vrouw overleefde de botsing niet.

Te hard geredenVolgens de officier van justitie had T. te hard gereden en had die met zijn gevaarte van tien ton moeten stoppen. Advocaat Willem Remie bepleitte vrijspraak. Hij sprak over een noodlottig ongeval. Iemand viel en ongelukken gebeuren, aldus Remie.

Eerder ongevalT. was in 2013 betrokken bij een ongeval in Hegelsom waarbij een 24-jarige vrouw uit America om het leven kwam. Deze zaak moet nog voor de rechter komen. Een maand voor het ongeval in Ysselsteyn een boete van 940 euro gekregen, waarvan 500 euro voorwaardelijk, omdat hij 87 kilometer per uur had gereden terwijl 25 kilometer was toegestaan.

De uitspraak is op 8 maart.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee