Pinkpop strikt rapper Ronnie Flex voor stadsfeesten Geleen

Print
Pinkpop strikt rapper Ronnie Flex voor stadsfeesten Geleen

Afbeelding: Jacqueline de Haas

Geleen - De driedaagse Marcellinus & Petrus (MP) Feesten in Geleen, een van de grootste publieksevenementen in de stad, hebben dit jaar enkele opvallende namen weten te strikken.

Blikvangers van de twaalfde editie, die van 8 tot en met 10 juni plaatsvindt, zijn onder meer rapper Ronnie Flex, zanger Jody Bernal en deejay Charly Lownoise.

Feestpaviljoen
Traditiegetrouw bestaat het festijn, dat zich voltrekt in en rond een groot feestpaviljoen op de Geleense Markt, uit diverse en deels wisselende programma-onderdelen. Nieuw dit jaar is het evenement Heel Geleen Bakt (HGB), dat de voorbije jaren op initiatief van het centrummanagement telkens in het najaar plaatsvond, maar dat nu dus wordt opgenomen in het MP-programma. Alle warme bakkers van Geleen hebben hun deelname inmiddels bevestigd, zo laat Davey Niewendijk van het centrummanagement weten.

MP Fissa
Opvallendste onderdeel van de Geleense stadsfeesten is MP Fissa, een alcoholvrij muziekevenement dat zich exclusief richt op tieners. Buro Pinkpop neemt voortaan de volledige programmering van dit jongerenfestival voor zijn rekening, zo bevestigt Pinkpopbaas Jan Smeets tegenover deze krant. De organisatie van de MP Feesten heeft daartoe een samenwerkingspact gesloten met Pinkpop, zo bevestigde MP-coördinator Jos Cremers donderdagavond. De alliantie heeft meteen al geleid tot een aantal klinkende namen op het Fissa-affiche. De bij tieners momenteel erg populaire Ronnie Flex is als headliner gestrikt. Saillant detail: de rapper staat een week later op de planken van het Pinkpopfestival in Landgraaf.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →