Limburgse sterrenkok helpt Hertog Jan bij brouwen speciaalbier

Print
Limburgse sterrenkok helpt Hertog Jan bij brouwen speciaalbier

Afbeelding: Hertog Jan

De uit Leunen afkomstige Michelin-sterrenkok Luc Kusters heeft de Arcense bierbrouwer Hertog Jan geholpen bij de ontwikkeling van enkele nieuwe, vatgerijpte bieren.

Dat meldt vakblad Marketing Tribune. Kusters staat als chef-kok achter het fornuis van restaurant Bolsenius aan de prestigieuze Amsterdamse Zuidas.

VOC-specerijen
Hij heeft de Grand Prestige van de brouwerij tijdens de rijping in het vat aangevuld met een eigen melange van ‘VOC-specerijen’. Deze smaakmakers, zoals nootmuskaat, gember, kruidnagel, kaneel en zwarte peper,  werden eeuwen geleden door de Vereenigde Oostindische Compagnie uit de koloniën naar de lage landen gehaald.

De smaken sluiten aan bij de kookstijl  van Kusters die hij omschrijft als ‘Nieuw-Amsterdams: "Lokaal, tikje chauvinistisch, vreemde culturen. Ossenworst, Amsterdamse uien, maar ook specerijen, vanwege de VOC-historie.”

Vanille
Aan andere bieren voegde Kusters onder andere jeneverbessen en vanille toe. Kusters wil zo bereiken dat bij een diner bieren op tafel komen die bij de gerechten passen.  

Eind volgende maand zijn de bieren in Arcen verkrijgbaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →