Limburgse sterrenkok helpt Hertog Jan bij brouwen speciaalbier

© Hertog Jan

De uit Leunen afkomstige Michelin-sterrenkok Luc Kusters heeft de Arcense bierbrouwer Hertog Jan geholpen bij de ontwikkeling van enkele nieuwe, vatgerijpte bieren.

Redactie

Dat meldt vakblad Marketing Tribune. Kusters staat als chef-kok achter het fornuis van restaurant Bolsenius aan de prestigieuze Amsterdamse Zuidas.

VOC-specerijenHij heeft de Grand Prestige van de brouwerij tijdens de rijping in het vat aangevuld met een eigen melange van ‘VOC-specerijen’. Deze smaakmakers, zoals nootmuskaat, gember, kruidnagel, kaneel en zwarte peper, werden eeuwen geleden door de Vereenigde Oostindische Compagnie uit de koloniën naar de lage landen gehaald.

De smaken sluiten aan bij de kookstijl van Kusters die hij omschrijft als ‘Nieuw-Amsterdams: "Lokaal, tikje chauvinistisch, vreemde culturen. Ossenworst, Amsterdamse uien, maar ook specerijen, vanwege de VOC-historie.”

VanilleAan andere bieren voegde Kusters onder andere jeneverbessen en vanille toe. Kusters wil zo bereiken dat bij een diner bieren op tafel komen die bij de gerechten passen.

Eind volgende maand zijn de bieren in Arcen verkrijgbaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee