Roda JC houdt hartslag-estafette

Print
Roda JC houdt hartslag-estafette

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Kerkrade - Elke week worden in Nederland driehonderd mensen getroffen door een hartstilstand. Direct ingrijpen is dan van cruciaal belang. Daarom houdt Roda JC op vrijdag 2 maart, voor de wedstrijd tegen Heracles, de actie heartbeat.

Met een kartonnen waaier, die elke supporter krijgt en volstaat met informatie over de actie, wordt minutenlang een hartslag nagebootst. Met meer dan tienduizend deelnemers op de tribune zal dat een bijzonder meeslepend effect geven, zo is de verwachting.

Roel Brouwers
Oud-speler Roel Brouwers coördineert de actie namens Roda JC Midden in de Maatschappij. “We hebben de afspraak met Heracles dat ze van ons het stokje overnemen. In Almelo wordt bij de komende thuiswedstrijd ook een heartbeat gehouden. Het de bedoeling dat de andere clubs in de eredivisie dat initiatief overnemen. Een hartslag-estafette dus.”

Cardioloog
Voormalig cardioloog Ton Gorgels van het AZM Maastricht wil dat reanimatie-onderwijs een vast onderdeel wordt op middelbare scholen. “Hoewel Nederland internationaal voorop loopt wat betreft reanimeren, zijn er nog veel slagen te maken. Hoe meer mensen direct hulp kunnen bieden bij een hartstilstand, hoe meer levens we kunnen redden."