Papieren vergunning en kraskaart Roermond verdwijnt

Print
Papieren vergunning en kraskaart Roermond verdwijnt

Afbeelding: iStock

Ook de parkeerwereld wordt steeds digitaler. De papieren parkeervergunning die achter de voorruit moet worden geplakt ver- dwijnt dit jaar in Roermond, de kraskaart ook.

Nog dit jaar verdwijnt de kraskaart die bezoekers van binnenstadbewoners in Roermond moeten gebruiken om te parkeren. De bedoeling is dat het kenteken van de auto van bezoekers voortaan digitaal wordt aan- en afgemeld.

Digitalisering
De stap past binnen de digitalisering van het parkeren die de gemeente Roermond dit jaar door wil voeren. Onlangs is daarvoor door het college van B en W een particulier bedrijf in de arm genomen om het parkeerbeleid uit te gaan voeren.

Scannen
De digitalisering betekent ook dat vergunninghouders uiteindelijk geen papieren vergunning meer achter de voorruit van hun auto hoeven te plakken. Die kan in de toekomst digitaal worden aangevraagd, waarna het kenteken zal worden opgenomen in een zogeheten parkeerrechtendatabase. Handhavers van de gemeente kunnen vervolgens door het scannen van een kenteken controleren of er betaald is of niet. 

Juni
Het is de bedoeling dat in juni van dit jaar bewoners in de gebieden centrum, Voorstad St. Jacob en Roerzicht gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om digitaal hun bewoners- en bezoekersvergunningen te regelen.

Aan de voorwaarden waaronder een vergunning wordt verstrekt, verandert overigens niets.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →