Omwonenden vliegveld Beek verliezen kort geding

Print
Omwonenden vliegveld Beek verliezen kort geding

Afbeelding: De Limburger/Stefan Koopmans

Maastricht-Airport - De Stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek moet met haar klachten over vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) naar de toezichthouder Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

De stichting ageerde in een kort geding tegen het besluit van minister Cora van Nieuwenhuizen om het gebruik van de hele startbaan van MAA te gedogen, maar de rechtbank in Den Haag oordeelde vrijdag dat de stichting aan het verkeerde adres was. De claim is daarom niet-ontvankelijk verklaard.

Vergunning
De Stichting is het niet eens met het gedogen van de hele landingsbaan van het voormalige vliegveld Beek, terwijl de inspraakprocedure nog gaande is en de vergunningsprocedure nog een jaar duurt. De startbaan in Maastricht is in totaal 2750 meter. Tot voor kort was er vergunning voor het gebruik van 2500 meter, maar de minister staat nu het volledige gebruik toe. Dat maakt het opstijgen van zwaardere vrachtvliegtuigen en intercontinentale vluchten mogelijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →