Wolvin Naya voelt zich thuis in Belgisch-Limburg

Print
Wolvin Naya voelt zich thuis in Belgisch-Limburg

Afbeelding: HBVL

De wolf die rond de jaarwisseling door Limburg trok, zit nog steeds in het uitgestrekte bosgebied tussen Neerpelt, Lommel en Leopoldsburg in Belgisch-Limburg.

Wolvin Naya, die een zendertje draagt, liep van 30 december tot 1 januari via Well, Horst en Weert naar België.

Daar heeft ze zich vooralsnog gesetteld, zegt zegt Koen Van den Berge van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) tegen Het Belang van Limburg.

Gezelschap
"Dat Naya nog wegtrekt lijkt met de dag onwaarschijnlijker te worden. Ze zit inmiddels al een dikke maand in Vlaanderen. En we weten zo goed als zeker dat Naya gezelschap krijgt. Dat kan binnenkort zijn, over zes maanden maar het kan ook over twee jaar. Dat kun je niet voorspellen", zegt Van den Berge.

Gelderland
De afgelopen dagen is ook in het grensgebied van Gelderland en Utrecht een wolf gezien. Het dier dook onder meer op in Bennekom en Veenendaal.

Of deze wolf een mannetje is, dat is nog niet duidelijk. Maar als het inderdaad om een mannelijk dier gaat, sluiten kenners niet uit dat hij richting Belgisch-Limburg gaat, richting wolvin Naya. Mannetjes blijven namelijk zoeken naar een wijfje voor ze zich ergens vestigen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →