Dierenbescherming redt drie zwaar ondervoede honden uit huis

Print

Afbeelding: Dierenbescherming

De politie en de Dierenbescherming hebben afgelopen weekend in Heerlen drie zwaar ondervoede honden uit een huis gehaald.

Volgens de Dierenbescherming, die in de zaak samenwerkt met de politie, was er wel voer aanwezig in het huis, maar aten de dieren daar niet van. Geld voor een bezoek aan de dierenarts had de eigenaar niet. Het baasje deed uiteindelijk afstand van de honden waarna ze zijn opgevangen in een asiel.

144
De politie kwam vorige week in het huis terecht na een melding via het nummer 144 over een zeer magere hond. De eigenaar werd gesommeerd om met de hond naar de dierenarts te gaan. Die legde het dier bij binnenkomst meteen aan het infuus, omdat het zwaar vermagerd en uitgedroogd was.

Kijkje
Tegen de dierenarts vertelde de man dat hij thuis nog twee honden had. Dat was voor de dierenbescherming reden om een kijkje in het huis te nemen.

Erbarmelijk
De situatie binnen was volgens de Dierenbescherming 'erbarmelijk'. Ook de twee andere honden bleken ondervoed. Ondanks de situatie bleken ze verder niet ziek te zijn. “Ik blijf mij erover verbazen dat mensen geen hulp inschakelen wanneer hun dier zichtbaar iets mankeert”, aldus de inspecteur.

Voeding
De viervoeters zijn opgevangen in een asiel van de Dierenbescherming waar ze de juiste voeding krijgen. Daarnaast worden ze behandeld tegen vlooienallergie. Een van de honden wordt nog behandeld voor een abces boven het oog.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →