PSV mist geschorste Lozano tegen Feyenoord

Print
PSV mist geschorste Lozano tegen Feyenoord

Hirving Lozano krijgt rood. Afbeelding: ANP Pro Shots

PSV kan zondag in het duel met Feyenoord niet beschikken over Hirving Lozano. De tuchtcommissie heeft de Mexicaanse topscorer van PSV een schorsing van vier wedstrijden opgelegd, waarvan één voorwaardelijk, vanwege het slaan van zijn tegenstander in het duel met sc Heerenveen (2-2).

Hij kan tegen de uitspraak in beroep gaan, maar is wel automatisch uitgesloten voor het duel met de Rotterdammers vanwege de rode kaart die hij kreeg van scheidsrechter Dennis Higler.

Schikking
Lozano kreeg eerder een schikkingsvoorstel van drie duels. Hij ging daarmee niet akkoord en liet de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie. Tijdens de behandeling van de zaak verhoogde de aanklager de strafeis naar vier duels. Maar de Mexicaan moet nu uiteindelijk drie wedstrijden aan de kant blijven.

Slaan
De tuchtcommissie acht bewezen dat Lozano zich schuldig heeft gemaakt aan het slaan van Lucas Woudenberg. Lozano maakte met zijn arm met kracht een beweging naar achteren, waarbij tegenspeler Woudenberg in het gezicht is geraakt, aldus de commissie.