Arrestatie in rechtbank voor meineed in moordzaak

Print
Arrestatie in rechtbank voor meineed in moordzaak

Afzetting na de dodelijke schietpartij in 't Ven in 2012 Afbeelding: Lé Giesen

Venlo - Een 29-jarige man uit Venlo is vrijdag in de rechtbank van Maastricht opgepakt op verdenking van meineed in de moordzaak Tanja Gurskaja.

De vrouw werd in oktober 2012 doodgeschoten in Venlo. Politie en justitie en gaan ervan uit de schutters het gemunt hadden op haar partner Wilmo Rebel.

Onder druk
De vrijdag gearresteerde man verklaarde enkele jaren geleden bij de politie dat één van de vermeende schutters, Dennis W. (28), uit Tegelen, vóór het misdrijf al had verteld dat de nu 57-jarige John B. uit Helden hem benaderd had voor een beoogde liquidatie. Tijdens een getuigenverhoor kwam hij daar vrijdag in de rechtszaal op terug.  Hij zou onder druk van de politie gelogen hebben.

Officier van justitie Leonard Geuns liet de man daarop in de rechtszaal op heterdaad arresteren. De rechtbank liet zich niet uit over de meineed. "Daarmee zouden we vooruitlopen op een een bewijsbeslissing die na de inhoudelijk behandeling moeten gaan nemen."

Zes jaar
De moordzaak wordt waarschijnlijk, zes jaar na het doodschieten van Tanja Gurskaja, rond 1 oktober inhoudelijk behandeld. De officier van justitie zegde toe alles in het werk te stellen om ook de Let Janis V. voor die zitting te dagvaarden. Hij wordt naast Dennis W. als de tweede schutter gezien. W. blijft in de cel. John B. is op vrije voeten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →