Eén tweet van Kylie Jenner en koers Snapchat keldert

Print
Eén tweet van Kylie Jenner en koers Snapchat keldert

Kylie Jenner. Afbeelding: ANP

De aandelen in Snapchat zijn donderdag flink gekelderd op de Amerikaanse beurs. De koers daalde met ruim 6 procent. Amerikaanse media speculeren dat dat het gevolg is van een tweet van Kylie Jenner waarin ze vertelt dat ze klaar is met de populaire app.

"Opent iemand anders Snapchat nog wel eens? Of doe alleen ik het niet meer...", twitterde Kylie woensdag. Het gaat wat ver om de koersdaling volledig aan de realityster te wijten maar ze heeft wel een enorme invloed op jonge gebruikers. Kylie heeft op Twitter en Instagram samen ruim 128,5 miljoen volgers, grotendeels in de doelgroep van Snapchat (18 tot 34-jarigen).

Petitie
Vorige week kwam Snapchat al negatief in het nieuws toen de app zijn nieuwe update lanceerde waarin het ontwerp was veranderd. Veel gebruikers vonden dat de app niet gemakkelijker bruikbaar was geworden en tekenden een online petitie waarin Snapchat wordt opgeroepen om terug te keren naar het oorspronkelijke design. De petitie is nu al 1,2 miljoen keer ondertekend.

Liefde
Overigens is er nog hoop voor Snapchat want Kylie kwam later op haar tweet terug. Ze heeft nog steeds warme gevoelens voor de app, zo zegt ze. "Mijn eerste liefde", aldus Kylie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →