Twaalf jaar cel voor gevangene die overvallen pleegde tijdens verlof

Print
Twaalf jaar cel voor gevangene die overvallen pleegde tijdens verlof

De supermarkt in Geleen direct na overval met kerst in 2016 Afbeelding: Etienne Zegers

Geleen - Issam T. (29) uit Sittard moet twaalf jaar de cel in voor drie gewapende overvallen. Die straf die de rechtbank Oost-Brabant T. vrijdag heeft opgelegd is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

De verdachte uit Sittard heeft de overvallen op kerstdag 2016 en in januari 2017 gepleegd met hulp van een of meer anderen. 

Drogisterij
De grootste buit maakten zij bij een overval op 25 december 2016 op een filiaal van Jan Linders in Geleen. De daders gingen daar met 60.000 euro aan de haal . Enkele weken later waren een drogisterij in Someren en een kantoor van een vakantiepark in Overloon het doelwit. 

Proefverlof
De zaak van Issam T. kwam breed in het nieuws omdat hij de overvallen gepleegd zou hebben tijdens zijn proefverlof waarbij hij een enkelband droeg. Bij zijn arrestatie in februari 2017 vond de politie in zijn cel en auto wapens en munitie. 

Amsterdammer
Een 19-jarige Amsterdammer krijgt voor zijn aandeel bij de overval op de supermarkt in Geleen en  9 maanden jeugddetentie en een voorwaardelijke PIJ-maatregel (Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen).

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →