Crisisteam paraat voor bezorging kranten Maastricht-West

Print
Crisisteam paraat voor bezorging kranten Maastricht-West

Afbeelding: De Limburger/Roger Dohmen

Een crisisteam van zo'n vijftien man staat zaterdagochtend paraat om eventueel De Limburger te bezorgen in 35 krantenwijken in Maastricht-West.

Dit naar aanleiding van de stakingsdreiging die vrijdagochtend werd uitgesproken door de vaste krantenbezorgers. Abonnees troffen bij hun krant een pamflet aan, waarop de staking voor zaterdag werd aangekondigd om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen.

Misverstand
De actie zou tot gevolg hebben dat zo'n 2500 abonnees van De Limburger hun krant op zaterdag niet zouden ontvangen, maar zo ver gaat het niet komen, benadrukt manager klantenservice Pieter Jan Engelen van De Limburger. "Op de eerste plaats berusten de klachten over de arbeidsvoorwaarden op een misverstand.

Opgehitst
De bezorgers zijn opgehitst door de depothouder van wie we in april sowieso al afscheid zouden nemen. Inmiddels zijn we drukdoende om dat de bezorgers uit te leggen en ze over te halen om van de staking af te zien. Los daarvan staat voor de zekerheid zaterdagochtend een team paraat, dat bestaat uit medewerkers van distributiebedrijf TMG en de Media Groep Limburg. Dat zullen minstens vijftien mensen zijn, onder wie ikzelf en hoofdredacteur Roy op het Veld."

Lees ook: Alarmerend tekort krantenbezorgers merkbaar aan ontbijttafel

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen