Autofabriek Born helpt VDL aan forse omzetgroei

Print
Autofabriek Born helpt VDL aan forse omzetgroei

Afbeelding: Ermindo Armino

Industrieel conglomeraat VDL Groep heeft 2017 afgesloten met een recordomzet van dik 5 miljard euro. De opbrengsten van het Eindhovense familiebedrijf stegen met wel 57 procent. Vooral wat betreft het in elkaar sleutelen van auto's was sprake van enorme groei.

In de autofabriek VDL NedCar in Born is het concern vorig jaar begonnen met de productie van de BMW X1 en de plug-in hybride versie van de MINI Countryman. Daardoor liep de omzet in deze divisie op van een kleine 1,4 miljard euro in 2016 tot bijna 2,9 miljard euro. Er werden in totaal 168.969 auto's afgeleverd in Limburg.

Vooruitzichten
Volgens VDL gaat het aantal te bouwen auto’s dit jaar weer "substantieel" groeien. De vooruitzichten voor VDL als geheel zien er ook goed uit. Het bedrijf denkt dat de concernomzet kan doorgroeien naar ongeveer 6 miljard euro, wat zou neerkomen op een stijging van 20 procent.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →