Ontvoerde kinderen teruggevonden op camping in Ardennen

Print
Ontvoerde kinderen teruggevonden op camping in Ardennen

Afbeelding: HBVL

Belgische politieagenten hebben twee kinderen die ontvoerd werden in Duitsland, teruggevonden in de Ardennen op een camping in Spa. Drie verdachten zijn gearresteerd, onder wie de moeder zelf.

De politie bevrijdde de twee jonge kinderen, van één en twee jaar oud, op woensdag. Ze werden eerder ontvoerd uit het huis van hun pleegmoeder in Jülich (een stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen).

De verdachten die gearresteerd werden zijn de 32-jarige moeder van de kinderen, hun 30-jarige stiefvader en nog een medeplichtige kompaan van 27 jaar.

Vastgebonden
Volgens de politie van Keulen en het parket in Aken verloor de biologische moeder in september de voogdij over haar vier kinderen. Ze werden allen bij pleeggezinnen geplaatst, de twee jongste samen bij een pleeggezin in Jülich.

Maandag trok de stiefvader samen met zijn kompaan naar het huis van de pleegmoeder om de kinderen te ontvoeren. Hij zou daarbij pepperspray hebben gebruikt. Er was op dat moment ook nog een verzorgster aanwezig. Beide vrouwen werden bedreigd en uiteindelijk vastgebonden. Vervolgens konden de daders het hazenpad kiezen met de kinderen op hun arm.

Gearresteerd
De 27-jarige medeplichtige werd dinsdag gearresteerd door een speciale eenheid van de politie in Wermelskirchen bij Keulen. Mogelijk verklapte hij de verblijfplaats van de moeder, stiefvader en de ontvoerde kinderen: een camping in de buurt van Spa in de Ardennen.

Daar werd het duo zonder veel verzet door de Belgische politie aangehouden. De twee kinderen werden meteen overgedragen aan het jeugdwelzijnsbureau. De moeder en stiefvader moeten voorlopig in de cel blijven vanwege de ontvoering van minderjarigen, de vrijheidsberoving van minderjarigen en het gebruiken van geweld tegen de pleegmoeder.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →