Hoogleraar Universiteit Maastricht leidt onderzoek wietteelt

© Archief ANP

André Knottnerus, hoogleraar aan de Universiteit Maastricht, wordt de voorzitter van een commissie die de overheid gaat adviseren over wietteelt.

Redactie

Dat hebben ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Bruins (Medische Zorg) vrijdag bekendgemaakt.

Experiment
De commissie moet gaan onderzoeken hoe een proef met gereguleerde teelt van cannabis eruit moet gaan zien. Ook wordt geadviseerd welke gemeenten mogen deelnemen aan zo'n experiment. De proeven met door de overheid gereguleerde wietteelt zijn afgesproken in het regeerakkoord. Op dit moment mogen coffeeshops wel cannabis verkopen, maar is de inkoop officieel verboden. Het nieuwe kabinet wil kijken of de criminaliteit rond de teelt afneemt wanneer de overheid de zaken reguleert.

Knottnerus
André Knottnerus is al dertig jaar verbonden als hoogleraar huisartsgeneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Hij zal vanaf 1 maart leiding gaan geven aan een team van deskundigen en wetenschappers op zowel het terrein van preventie en (verslavings)zorg, voedsel en waren als op het terrein van justitie, het lokale bestuur en internationaal recht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal