Limburgse jager ziet wolf in het donker voor auto opduiken

Print
Limburgse jager ziet wolf in het donker voor auto opduiken

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Posterholt - Een jager heeft donderdagavond in de gemeente Roerdalen een wolf gespot.

Het dier stak de straat over op het moment dat de jager daar met zijn auto reed. "Ik zag z’n ogen oplichten in m’n koplampen. De wolf liep het weiland in. Ik heb mijn auto stilgezet met de koplampen in zijn richting. De wolf bleef een zeker een minuut lang rustig staan", zegt de jager de anoniem wil blijven maar van wie de gegevens bij De Limburger bekend zijn.

Deskundige
De provincie Limburg en de Stichting Wolven in Nederland bevestigen de melding. De provincie neemt de melding zeer serieus omdat die door een ervaren jager is gedaan. Vrijdagmiddag is een deskundige naar het gebied gestuurd om te kijken of er sporen van de wolf terug te vinden zijn.

De Stichting Wolven in Nederland hoopt dat er filmmateriaal opduikt van de wolf in Roerdalen en roept mensen op foto’s door te sturen. 

Naya
Afgelopen december en januari liep er ongemerkt ook al een wolf door Limburg. Het dier – door onderzoekers Naya genoemd - droeg een zender, en kon zo gevolgd worden. De wolf werd echter door niemand gezien. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →