MVV zet opmars voort met klinkende overwinning op Almere

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

MVV heeft vrijdagavond met gemak afgerekend met Almere City. In De Geusselt werd het 3-0.

MVV was de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Na negen minuten dacht de Maastrichttse ploeg op voorsprong te komen. Joeri Schroijen werd weggestuurd na een mooi steekballetje vanuit het middenveld. De scheidsrechter zag echter dat Schroijen in buitenspelpositie stond.

Niet gevaarlijk
Het spel golfde vervolgens op en neer, waarbij de thuisploeg iets overtuigender voor de dag kwam. Echt grote kansen waren er niet en Almere was al helemaal niet gevaarlijk. Pas vijf minuten voor de rust kwamen de bezoekers met het eerste wapenfeit. Een schot op de rand van het strafschopgebied van Gaston Salisawa zeilde rakelings over.

Kansloos
Het eerste schot tussen de palen kwam pas in de laatste minuut voor de rust. Het was direct een treffer. Jonathan Okita kreeg de bal in de voet gespeeld van Almere-aanvoerder Kees van Buuren. De flankspeler soleerde daarna rond het zestienmetergebied en leverde de bal in bij MVV-aanvoerder Pieter Nys. De Belg twijfelde niet en haalde hard en laag uit. Doelman Chiel Kramer was kansloos.

Waar Almere City eigenlijk moest komen om de gelijkmaker te scoren, was het vooral MVV dat de klok sloeg. Dat resulteerde in een treffer van Jonathan Okita, die een voorzet van Christophe Janssens kon inkoppen.

Ook de 3-0 werd gescoord met het hoofd. Atilla Yildirim kopte van dichtbij binnen, nadat de bal via Pieter Nys voor het doel kwam.

Derde zege op rij
De overwinning op Almere betekende de derde zege op rij voor MVV. De ploeg van trainer Ron Elsen staat nu op de twaalfde plaats.