Scheidsrechter laat geblesseerde Fortuna-doelman wisselen

Print
Scheidsrechter laat geblesseerde Fortuna-doelman wisselen

Özer wordt per brancard van het veld gedragen. Afbeelding: OrangePictures

Fortuna-doelman Aykut Özer is vrijdagavond tijdens uitwedstrijd bij NEC na ruim een half uur door de scheidsrechter van het veld gestuurd.

De keeper raakte vroeg in de wedstrijd geblesseerd aan zijn hoofd en wilde zich in eerste instantie niet laten wisselen. Uiteindelijk was het arbiter Martin van den Kerkhof die als eerste aangaf dat hij het veld moest verlaten. 

Tegen de paal
Özer kwam in de tiende minuut na een redding met zijn hoofd hard tegen de paal. De keeper bleef even liggen, werd daarna verzorgd, maar gaf vervolgens aan dat hij gewoon door kon spelen. Niet veel later bleek bij een dood spelmoment dat hij nog steeds last had. Toen de doelman een derde keer moest stoppen met klachten, greep scheidsrechter Van den Kerkhof in: hij gaf aan dat er gewisseld moest worden. Reservekeeper Miguel Santos, die zich inderhaast warm moest gaan lopen, kwam vervolgens in het veld. De stand was toen nog 0-0.

Blessuretijd
Özer was overigens niet de enige speler die geblesseerd raakte. Eerder moest ook NEC-speler Mohamed Rayhi al met een kwetsuur naar de kant. Vanwege de langdurige blessurebehandelingen kwamen er in de eerste helft negen minuten blessuretijd bij.