NEC - Fortuna onbeslist: promotiestrijd blijft ongemeen spannend

Print
NEC - Fortuna onbeslist: promotiestrijd blijft ongemeen spannend

Fortuna-speler Stokkers in duel met NEC-verdediger Golla. Afbeelding: OrangePictures

De topper in de eerste divisie tussen nummer twee NEC en nummer drie Fortuna Sittard eindigde vrijdagavond onbeslist: 1-1.

Het welkom voor de spelers in De Goffert was spectaculair, het spel in de eerste helft verre van.

Blessures
Door de aftastende houding van beide met hun vorm worstelende teams en door de vele blessurebehandelingen (resulterend in negen minuten extra tijd) kwam de wedstrijd geen moment los. Maastrichtenaar Sven Braken was namens NEC het dichtst bij een doelpunt, maar hij zag zijn schot uit de draai geblokt.

Lees ook: Scheidsrechter laat geblesseerde Fortuna-doelman wisselen

Fortuna, waar trainers Claudio Braga en Kevin Hofland het elftal vergeleken met een week eerder tegen Telstar op vier posities hadden gewijzigd, kwam sterker dan de thuisclub uit het kleedlokaal en noteerde de eerste echte kans. Perr Schuurs - terug van een wedstrijd schorsing - kopte net over.

Meer pit
Het was de aanzet voor een restant met meer pit, wat ook te merken was aan het koukleumende publiek. Dat hield de adem in toen halverwege de tweede helft met een handig steekballetje Lisandro Semedo vrij voor de keeper werd gezet door Finn Stokkers. Semedo pegelde naast.

Cantwell
Toch kreeg Fortuna zijn doelpunt, al werd het daarbij wel geholpen door doelman Joris Delle, die een voorzet van Semedo belabberd verwerkte. Todd Cantwell was er als de kippen bij om binnen te prikken. Direct daarna verliet hij trekkend met een been het veld om plek te maken voor Lars Hutten.

Lang mocht Fortuna niet genieten van de voorsprong. Nog geen vijf minuten later trok Arnaut Groeneveld de stand weer gelijk. De Nijmegenaren roken bloed, Fortuna kwam er nog een paar keer dreigend uit, maar aan de stand veranderde niets meer.

Vier punten
Het gat tussen nummer twee NEC en nummer drie Fortuna blijft door het gelijke spel vier punten. Koploper is Jong Ajax, maar die beloftenploeg mag niet promoveren naar de Eredivisie.