DNA-onderzoek begonnen: 'Opkomst lijkt goed'

Print
DNA-onderzoek begonnen: 'Opkomst lijkt goed'

Veel media zaterdag bij de start van het dna-onderzoek in Heibloem. Afbeelding: Stefan Koopmans

Heibloem - Het grootscheepse DNA-onderzoek in de dood van Nicky Verstappen is zaterdag begonnen.

Hierbij hebben 21.500 mannen in voornamelijk Heibloem, Landgraaf, Heerlen en Brunssum een oproep gekregen erfelijk materiaal af te staan in een ultieme poging van justitie om de raadselachtige dood van de 11-jarige Nicky in 1998 op te lossen. 

Opkomst
Volgens de eerste inschatting van politiewoordvoerder Dick van Gooswilligen zaterdagmiddag lijkt de opkomst goed te zijn. "We hebben zelfs op een aantal momenten de mobiele teams moeten inzetten om de piek op te vangen en extra 'straatjes' gemaakt om DNA af te nemen." Volgens hem zijn de mensen "zeer gemotiveerd, want iedereen wil antwoord op de vraag: wat is er met Nicky Verstappen gebeurd?".

Hoop
In Heibloem spraken zaterdagochtend verschillende deelnemers aan het DNA-onderzoek de hoop uit dat hiermee een stap gezet naar de oplossing van de zaak.

Vraagteken
Jos, die alleen zijn voornaam noemt: "Ik doe mee omdat ik heel graag een oplossing wil hebben in dit mysterie." Hij is blij dat het onderzoek weer is opgestart: "Het enige dat Heibloem kan doen, is met zoveel mogelijk mensen aan het DNA-onderzoek deelnemen. Iedereen hier snakt naar een oplossing in deze zaak. Het is een heel groot vraagteken."

Lees ook: 
Berthie en Peter Verstappen zijn gevangen in onzekerheid
Het nimmer opgeloste mysterie rond Nicky Verstappen