Limburgse oprichter Forum040 ontsteld door reactie FvD

Thierry Baudet: buitenparlementair?

Thierry Baudet: buitenparlementair?© ANP

De nieuwe Eindhovense partij Forum040 stelt dat zij vorig jaar wel degelijk gesproken heeft met mensen van de landelijke partij Forum voor Democratie. "Alleen zitten die nu niet meer bij Forum voor Democratie", zegt Weertenaar Jeroen Vullinghs namens Forum040.

Vanda van der Kooi

Jeroen Vullinghs, kandidaat 7, heeft Forum040 samen met Bestenaar Marcel van Bussel opgericht. Dat er binnen Forum040 ook ruzie is, ontkent Vullinghs. "Er is absoluut geen onenigheid binnen onze partij. Ja, we hebben besloten dat onze kandidaat nummer 3, Joan Versantvoort, niet langer welkom is bij fractievergaderingen. Hij beweert dat Marcel een tiran is. Onzin, Joan ging zelf zijn eigen weg."

Vullinghs bevestigt dat nummer 4, Jasmine van Wijgerden, zich terug wil trekken.

VerbijsterdVan Bussel zei eerder dat Thierry Baudet 'welwillend aankijkt' tegen Forum040. Donderdag liet Forum voor Democratie aan het ED weten dat dit pertinent onjuist is. "We zijn hierdoor verbijsterd", reageert Vullinghs. ,"Maar het laatste wat wij willen, is die partij beschadigen. We willen het contact goed houden, maar dat is moeilijk door al die toestanden daar."

Van Bussel heeft een foto op Facebook gezet van hemzelf, in gesprek met Baudet, en een door Baudet gesigneerd boek: 'Voor mijn vriend Marcel van Bussel, op een vruchtbare samenwerking!' Hoe het komt dat de partij van Baudet nu juridische stappen overweegt tegen Forum040? "Ik denk dat die partij van koers is veranderd", zegt Vullinghs. "Eerst wilden ze in veel provincies actief worden, later niet meer."

'Geen wildgroei'Bestuurslid Henk Otten van Forum voor Democratie zei donderdag dat zijn partij 'gecontroleerde groei, geen wildgroei' wil. De naam van Forum040 is officieel goedgekeurd door het Eindhovense stembureau en kan niet meer gewijzigd worden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee