Keizer: De kleren van Appie hangen er nog

© ANP

Marcel Keizer, tot eind december coach van de Amsterdammers, sprak zondagmorgen bij De Tafel van Kees op Fox Sports over Appie Nouri, die afgelopen zomer ernstige hersenschade opliep na een hartstilstand.

Redactie

Het is intussen al meer dan zeven maanden geleden dat Nouri tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk een hartstilstand kreeg. De gebeurtenis maakte veel indruk op de Nederlandse voetbalwereld. Ook Marcel Keizer had het zichtbaar moeilijk toen hij er over praatte.

"De kleren van Appie hangen nog in de kleedkamer. Hakim Ziyech (een goede vriend) zit ernaast. Dat is een keuze van ons allemaal. De spelers vinden het gewoon mooi om zijn kleren daar te hebben."

DramatischZiyech kreeg in het begin van het seizoen de nodige kritiek. "Onterecht", volgens Keizer. De Marokkaan was aangeslagen door de dramatische gebeurtenis rond Nouri en was daardoor niet in goede doen. "Vreemd dat er in het begin zoveel kritiek op Ziyech was. Die jongen had het moeilijk.''

Ook Keizer denkt nog steeds aan Appie. "Ik ga nu nog steeds op bezoek bij de familie", aldus de voormalige Ajax-coach.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee