DNA-onderzoek Nicky Verstappen: 1225 mannen getest

© Stefan Koopmans

© Stefan Koopmans

© Stefan Koopmans

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De politie is “heel tevreden” over de start van het DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen.

Claire van Dyck

Op de eerste dag hebben 1225 mannen DNA afgestaan. In totaal worden 21.500 mannen opgeroepen, van wie 17.500 in Landgraaf, delen van Heerlen en Brunssum en Nicky’s woonplaats Heibloem.

Mobiele brigadesDe sfeer op de locaties was ontspannen. Slechts op twee locaties in Landgraaf ontstond heel even een langere wachttijd, maar dat werd opgelost door de inzet van de zogeheten mobiele brigades. Volgens de politie was er de hele dag een constante toestroom van mannen die hun DNA kwamen afgeven

De politie kan niet aangeven hoeveel mannen zich zaterdag, op de eerste dag, ongevraagd hebben gemeld. Aan het einde van het verwantschapsonderzoek wordt de balans opgemaakt.

UitnodigingVierduizend mannen krijgen volgende week een uitnodiging. Deze mannen woonden in 1998 in bepaalde delen van de gemeenten rondom de Brunssummerheide of in Heibloem, maar nu elders in Limburg of daar buiten.

De DNA-afnames van zaterdag zijn in dozen verzameld en administratief verwerkt. Vervolgens gaan ze naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voor onderzoek.

Lees ook: DNA-onderzoek begonnen: Heibloem snakt naar oplossing