ME'ers op de been voor demonstratie in centrum Venlo

© iStock

In Venlo zijn zondagmiddag ME'ers op de been om de demonstratie van Koerden in de binnenstad in goede banen te leiden.

rlfn01

Bij verschillende rotondes in de binnenstad staan ME-busjes opgesteld. Hoeveel leden van de Mobiele Eenheid paraat zijn, wil de politie niet prijsgeven.

De Koerden laten een protest horen in verband de recente gebeurtenissen in de Syrische regio Afrin. Turkse strijdkrachten bestookten daar afgelopen vrijdag een groot konvooi.

'Terroristen'Het ging volgens Turkije om voertuigen met "terroristen, wapens en munitie” van de Koerdische YPG-militie. De YPG spreekt dat tegen en beweert dat de wagens onder meer "voedselhulp en medische voorraden" vervoerden.

De YPG-woordvoerder in Afrin zei dat meerdere voertuigen in brand vlogen door de beschieting. Hij stelde dat zich burgers uit verschillende plaatsen in het konvooi bevonden. Door de Turkse aanval zouden tien mensen gewond zijn geraakt. Een persoon kwam om het leven. In totaal zouden honderden mensen in de voertuigen hebben gezeten.

ToestemmingDe demonstratie in het centrum van Venlo is om 14:00 uur begonnen. Het stadsbestuur heeft toestemming voor de protestactie verleend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee