Jarenlange celstraffen geëist voor doodschieten shishabaas

Print
Jarenlange celstraffen geëist voor doodschieten shishabaas

Hafed Merkikou werd in zijn woning doodgeschoten. Afbeelding: ANP

Geleen - Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, verdwijnt Dennis V. 26 jaar achter de tralies voor het doodschieten van shishabaas Hafed Merkikou, ruim een jaar geleden in diens woning in Geleen. Tegen de andere verdachten Karim S. en Carlo R. werd respectievelijk 24 en 22 jaar geëist voor het medeplegen van gekwalificeerde doodslag

Die eisen heeft justitie maandag voor de rechtbank in Maastricht uitgesproken.

Per ongeluk
Dennis V. (41) heeft steeds beweerd dat hij per ongeluk heeft geschoten. Hij verklaarde eerder dat hij een tijdje buiten is blijven staan. En dat terwijl op bewakingsbeelden is te zien dat hij vier seconden na zijn maat Karim S. (25) via het ingegooide slaapkamerraam naar binnen klimt.

Lees ook: Verdachte zaak doodgeschoten shishabaas hangt enorme srafeis boven het hoofd

Jachtgeweer
Het plan om de 29-jarige Merkikou te beroven zou zijn ontsproten aan het brein van S. Die wilde Carlo R. (30) meenemen. Deze zag daarvan af, maar 'regelde' wel V. Daarnaast zou Carlo R. het jachtgeweer plus vervoer hebben geregeld.

Over de exacte rol van R. verklaren zijn medeverdachten tegenstrijdig. Ook op andere punten lopen de verklaringen uiteen.

Lees ook: Onduidelijkheid blijft groot over moord Geleen

Een verzoek van de verdediging eerder op de dag om de zaak aan te houden werd door de rechter afgewezen. S. had aangegeven nu wel te willen meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek. Het verzoek van zijn advocaat om de zaak daarom uit te stellen kwam volgens de rechtbank te laat. Bovendien heeft de rechtbank een voldoende duidelijk beeld van S. gekregen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →