Duur verlies Roda tegen directe concurrent

© ANP

Roda JC heeft zondag in de degradatiestrijd een duur verlies geleden. De Kerkradenaren verloren bij Willem II met 1-0 en zagen de kloof met de concurrent uit Tilburg groeien tot zes punten.

Roel Wiche

Voor de aftrap was er een minuut stilte voor Frans ‘Jung’ Roemgens, oud-speler van zowel Willem II als Roda JC. Na de farce vorige week tegen FC Utrecht keerde Molenaar weer terug naar een systeem van vier verdedigers. Jorn Vancamp, na de winterstop al vier keer trefzeker, kreeg zijn kans in de basis. Maar de aanvalslinie van de Kerkradenaren kwam in de openingsfase amper aan de bal. De Tilburgers voerden de druk direct flink op en zagen de Roda-defensie al binnen een kwartier bezwijken. Rienstra profiteerde van balverlies Gustafson en mikte de 1-0 in de hoek.

CounterRoda kon niet anders dan de counter zoeken. Gustafson en Schahin kwamen bij scherpe voorzetten in kansrijke positie, maar vergaten hun hoofd tegen de bal te plaatsen. Na een flets eerste half uur durfde Roda meer risico te nemen. De defensie van Willem II oogde bij vlagen onzeker, maar de gasten konden voorin geen vuist maken.

Na rust drong Roda meer aan. Een schot van Schahin vloog rakelings over, een volley van Milts mislukte. Molenaar stuurde met Ngombo een spits naar het front om meer stootkracht te krijgen. De Kerkradenaren namen de regie in handen, maar het spel was te onsamenhangend om goede kansen af te dwingen. Ook een laatste alles-of-niets-offensief leverde niets op, waardoor de rode streep voor Roda nu steeds verder uit het zicht raakt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee