PvdA wil stop op geitenhouderijen in Nederweert

© iStock

De PvdA wil tijdelijk nieuwe geitenhouderijen in de gemeente weren tot meer duidelijk is over de gezondheidsrisico’s. Hiertoe heeft de partij een initiatiefvoorstel ingediend dat in de raadsvergadering van 13 maart in stemming zal worden gebracht.

Redactie

In Nederweert is recent commotie ontstaan vanwege plannen voor de komst van 1950 geiten naar leegstaande stallen aan de Gerrisstraat. Ruim 600 mensen hebben inmiddels een petitie ondertekend tegen de komst van die geiten.

BrabantIn navolging van de provincie Brabant waar geen vergunning meer wordt verleend aan geitenhouderijen in een straal van 2 kilometer van woningen, wil de PvdA het verlenen van vergunningen opschorten. Aanleiding zijn onderzoeken van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) waaruit blijkt dat rond geitenhouderijen een verhoogde kans bestaat op longontsteking en Q-koorts.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee